(For selected articles translated in English language, click here)


"Yugoslavya yazıları" nedir? Buraya tıklayınız.



26 Aralık 2015 Cumartesi

Rus Motorcular Polonya Sınırında

(Haberin orijinali 27 Nisan 2015 tarihinde İleri Haber'de yayınlanmıştır)

Gece Kurtları, Polonya hükümetini protesto etti.

9 Mayıs’ta Kızılordu’nun Berlin’e girişini Berlin’de kutlamak isteyen Rus Motorsiklet Kulübü “Night Wolves” (Gece Kurtları) ile Polonya hükümeti arasındaki gerginlk, 20 motorsiklet kulübü üyesinin Cumartesi günü Moskova’dan yola çıkmasıyla tırmanmaya devam ediyor.
Putin’e yakınlığı ile bilinen ve zaman zaman Putin’in de motor üzerinde boy gösterdiği “Night Wolves” grubunun lideri Aleksandr Zaldostanov Belarus – Polonya sınırındaki Brest’ten Polonya’ya giriş yapacaklarını açıkladı. Grubun bugün sınıra varması bekleniyor.
Öte yandan Polonya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marcin Wojciechowksi geçtğimiz Cuma yaptığı açıklamada provokatör olarak tanımladığı motorcuların Polonya’ya girişine güvenlik sorunlarına dikkat çekerek müsaade etmeyeceklerini bildirmişti. Her ne kadar vize başvurusunun geç yapıldığı gerekçe gösterilse de, “Night Wolves” dışında üç ayrı Rus Motorsiklet Kulübü üyelerine geçiş vizesi veren Polonya’nın “Night Wolves”a Putin’le ilişkilerinden dolayı vize vermediği biliniyor.
Nazi iktidarının muzaffer Kızılordu birliklerinin 9 Mayıs 1945’te Berlin’e girmesiyle sonlanmasının 70. yılında Berlin’de düzenlenen törenlere Rusya’nın davet edilmemesi ile ortaya çıkan “9 Mayıs” krizi artarak devam ediyor. Her sene 9 Mayıs’ta eski bir Sovyet geleneği olarak Rusya’nın tamamında ve bazı eski Sovyet ülkelerinde kutlanan ve resmi tatil ilan edilen “Zafer Günü” bu sene Berlin’deki toplantıya Putin’in davet edilmemesine tepki olarak, Moskova’da  uluslararası bir katılımla gerçekleşecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder