(For selected articles translated in English language, click here)


"Yugoslavya yazıları" nedir? Buraya tıklayınız.



26 Aralık 2015 Cumartesi

Arnavutluk’ta Türk Fabrikaya Kilit

(Haberin orijinali 28 Nisan 2015 tarihinde İleri Haber'de yayınlanmıştır)

Arnavutluk'ta faaliyet gösteren Türk firmanın fabrikası atık yönetmeliğine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle kapatıldır.

Arnavutluk Çevre Müfettişliği tarafından Elbasan kentinde Kürüm Holding’e ait olan Demir-Çelik fabrikasının, atık yönetmeliğine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle, 10 Nisan’da üretim faaliyetleri durduruldu.  Binlerce ton sanayi atığını illegal bir biçimde 200 metre uzunluğunda bir alana yaklaşık 20 metre yüksekliğinde bir tepe oluşturacak şekilde Şkumbin nehri kıyılarına bıraktığı için faaliyetleri durdurulan fabrikaya 20 Mayıs’a kadar yönetmeliklere uygun bir atık yönetim planı belirlemesi için süre verildi.

Firma’nın, içinde çinko oksit ve kurşun tozu gibi çevre ve halk sağlığına zararı çok büyük olan metalleri içeren 48.000 ton çöpü bir yılda ürettiği belirtiliyor. Buna rağmen şimdiye değin herhangi bir atık yönetim planı olmayan fabrikanın yıllardır bu bölgeyi zehirlediği belirtiliyor. Arnavutluk Çevre Müfettişliği firmadan şimdiye kadar yarattığı kirliliğin temizlenmesine yönelik olarak da bir uygulama planı istedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder