(For selected articles translated in English language, click here)


"Yugoslavya yazıları" nedir? Buraya tıklayınız.



24 Aralık 2015 Perşembe

BOSNALI KOMÜNİSTLER’DEN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A TEPKİ

(Haberin orijinali 17 Temmuz 2012 tarihinde yayınlanmıştır)

11 Temmuz günü Srebrenica Soykırımı yıldönümünde Recep Tayyip Erdoğan’ın Anadolu Ajansı’na verdiği demeç Bosnalı komünistlerin tepkisini çekti.

Anadolu Ajansı Alija İzzetbegoviç’in ölüm döşeğindeyken Recep Tayyip Erdoğan’a “Bosna’yı sana emanet ediyorum” dediğini duyurdu. Her ne kadar AA daha sonra haberde revizyona giderek RTE’nin bu açıklamasını Srebrenica anması ile ilgili haberinden çıkardıysa da, Bosna – Hersek’te tepkilere neden oldu. SKBiH (Savez Komuniste Bosne i Hercegovine – Bosna Hersek Komünistler Birliği) genel sekreteri Duşko Maleşeviç Sol Portal’a yaptığı açıklamada şunları belirtti:

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Alija İzzetbegoviç’in Osmanlı mirası Bosna’yı kendisine emanet ettiğini belirtiyor. Türkiye’nin Balkanlar’daki emperyalist siyaseti ve özellikle de Srebrenica’daki savaş suçlarını istismara kalkışması barışa hizmet etmediği gibi, Bosna-Hersek’te var olan gerginliği tırmandırmaya yarıyor. Yabancı güçlerin Balkanlar’da politikaya müdahale etmesi her zaman için savaşla sonuçlanmıştır. Türkiye de sıklıkla Osmanlı dönemine atıfta bulunarak bölge politikasına müdahil olmaya çalışmaktadır. 

Türk kapitalistleri ve siyasi elitleri, Bosna Hersek’ten ellerinizi çekin! Bosna-Hersek burada yaşayan halkların ülkesidir…

Uluslararası hukuku hiçe sayarak Suriye’deki terörist grupları destekleyerek ABD’nin çıkarlarına uygun bir rejim değişikliği yönündeki çabalarınızın Balkanlar’daki yansıması, bölgede kendi jeopolitik çıkarlarınızı gözeten İslamî bir devletin Bosna Hersek’te kurulması yönündeki siyasetinizdir. Balkanlar Balkan halklarınındır. Türk halkıyla aramızdaki iyi ilişkilerin gelişmesi önündeki en büyük engel söz konusu emperyalist politikalarınızdır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder