(For selected articles translated in English language, click here)


"Yugoslavya yazıları" nedir? Buraya tıklayınız.



27 Aralık 2015 Pazar

Çin'den Türkiye'ye yanıt

(Haberin orijinali 1 Temmuz 2015 tarihinde İleri Haber'de yayınlanmıştır)

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye’nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki katliam iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamaya cevap olarak haberlerin doğrulanmasını Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan istediklerini belirtti.


Bu haftanın sosyal medya gündemini işgal eden Çin’in Ramazan Ayı’nda Sincan Özerk Bölgesi’ndeki Uygurlara yönelik katliamları ile ilgili yalan haberler ve manipülatif paylaşımlardaki bilgi kaynaklarını kontrol etmeden, sorgulamadan, bu paylaşımlara dayanarak resmi bir protesto açıklaması yayınlayan Dışişleri Bakanlığı’na yanıt Çin Dışişleri Bakanı sözcüsü Hua Çunying’den geldi. Çunying TC Dışişleri Bakanlığı’nın 30 Haziran tarihli protesto mesajında “Türkiye’den ne kastettiğini açıklamasını” beklediklerini ifade etti.

TC Dışişleri Bakanlığı ise dün yayınladığı protesto mesajında şunları belirtmişti:
“Çin Halk Cumhuriyeti'nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Uygur Türklerinin oruç tutmalarının ve diğer ibadetlerini yerine getirmelerinin yasaklandığına dair haberler kamuoyumuzda üzüntüyle karşılanmıştır.

Toprak bütünlüğüne, istikrarına, huzur ve güvenliğine önem atfettiğimiz Çin Halk Cumhuriyeti'nden (ÇHC) gelen bahse konu haberlerden duyduğumuz derin kaygı ÇHC’nin Ankara Büyükelçisine de iletilmiştir.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder