(For selected articles translated in English language, click here)


"Yugoslavya yazıları" nedir? Buraya tıklayınız.



24 Aralık 2015 Perşembe

BOSNA SOLUNDA ANLAMSIZ TARTIŞMA

(Haberin orijinali 6 Ocak 2012 tarihinde yayınlanmıştır)

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti liderinin vefatı sonrasında KDHC’nin Saraybosna Büyükelçiliği’ne başsağlığı telgrafı çeken SK BiH (Savez Komunista Bosne i Hercegovine – Bosna Hersek Komünistler Birliği) JOSD’un (Jedinstvena Organizacja za Socializam i Demokratiju) sert eleştirilerine hedef oldu.

Geçtiğimiz yıl “Arap Baharı”nı selamlayan, malûm siyasî duruş çerçevesinde acele ile bu hareketleri “Devrim” olarak tanımlamakta gecikmeyen, dahası Libya’daki olaylarda devrimci cevheri görüp, “Libya Devrimi”nin de arkasında duran ve bu malûm çizginin adeti olduğu üzere bu konuda en ufak bir özeleştiri vermekten imtinâ eden JOSD, Bosna’da düzenlediği veya düzenleyemediği ilginç eylemlerle SoL Portal’da daha önce haber olmuştu.


Kuruluş bildirgesindeki altı maddeden birini “Stalinizm ve Maoizm”le mücadeleye adayan JOSD, SK BiH’in KDHC önderi için gönderdiği telgrafa ve yaptığı basın açıklamasına tepki göstermekte gecikmedi. Kim Jong-II’in işçi sınıfının düşmanı olduğunu iddia eden JOSD, SK BiH’in basın açıklamasını “skandal” olarak niteledi.

SK BiH basın açıklamasında KDHC liderinin her şeye rağmen emperyalizme karşı bir savaş verdiğini, SK BiH’in KDHC’ye desteğinin bu konjonktürde “koşulsuz” olduğunu ifade etmişti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder