(For selected articles translated in English language, click here)


"Yugoslavya yazıları" nedir? Buraya tıklayınız.



16 Aralık 2015 Çarşamba

“NATO SİYASİ BİR ÖRGÜTTÜR”

(Haberin orijinali 23 Kasım 2011 tarihinde yayınlanmıştır)

Bosna-Hersek Federal Parlamentosu’nda bir konuşma yapan NATO Bosna-Hersek temsilcisi Gary Huffmann NATO’nun bölge barışını hedefleyen, özünde bir siyasi örgüt olduğunu “hatırlattı”.

Bosna-Hersek’in NATO üyeliği yolunda yapması gerekenler ile ilgili “ders veren” Huffmann, üyeliğe aday olan Bosna-Hersek’e NATO’nun esas niteliğinin ne olduğu konusunda da bir uyarıda bulunmuş oldu. Huffmann’ın konuşmasının satır aralarını okursak, Huffmann NATO’nun empryalizmin siyasi operasyonları için kurulmuş askeri bir örgüt olduğunu Bosna’ya hatırlatırken, NATO ile ilişkileri geliştirmenin bu operasyonlara siyasi ve askeri destekle pekiştirileceğinin altını çizmiş oldu.

Temsilciler Meclisi sözcüsü Denis Zvizdiç Bosna halkının %80’inin NATO’ya üyelik yanlısı olduğunu belirterek, NATO üyeliği yolunda Bosna’nın üzerine düşen görevleri yapmakta kararlı olduğunu öne sürdü. Bilindiği gibi, Bosna-Hersek -diğer işbirlikçi Balkan hükümetleri gibi- NATO’nun operasyonlarına “gücü yettiğince” askeri ve lojistik destek sağlıyor. Balkan ülkelerinin emperyalist işgal operasyonlarında yer alması, operasyonların “uluslararası” olma imgesini kuvvetlendirmede önemli bir role sahip.


(Sol Haber – Saraybosna)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder