(For selected articles translated in English language, click here)


"Yugoslavya yazıları" nedir? Buraya tıklayınız.



27 Aralık 2015 Pazar

Katar’da gazetecilere gözaltı

(Haberin orijinali 21 Mayıs 2015 tarihinde İleri Haber'de yayınlanmıştır)

2022 Dünya Kupası hazırlıkları devam eden Katar’da, göçmen işçilere dayatılan kölelik sistemini belgelemek isteyen BBC muhabirleri gözaltına alındı.

2022 Dünya Kupası hazırlıkları devam eden Katar’da, göçmen işçilere dayatılan kölelik sistemini belgelemek isteyen BBC muhabirleri gözaltına alındı.

Katar’da göçmen işçilerin yaşadığı insanlık dışı koşulları belgelemek isteyen BBC muhabirleri iki gün gözaltında tutulduktan sonra Pazartesi günü serbest bırakıldı. Herhangi bir suçlamayla karşılaşmadıklarını belirten gazeteciler soruşturmalarda görevlilerin gazetecilerden kiminle ne konuştuklarını öğrenmeye çalıştıklarını belirttiler.

İşgücünün yaklaşık %90’ının yabancı işçilerden oluştuğu Katar’da, işçiler kölelik rejimini aratmayan koşullarda çalıştırılıyor. Uluslararası Sendikalar Birliği Konfederasyonu (ITUC) tarafından geçen yıl yayımlanan bir raporda Katar’daki çalışma koşulları “modern kölelik” olarak tanımlanıyor ve Dünya Kupası için devam eden inşaat faaliyetlerinde yaklaşık 4000 göçmen işçinin iş cinayetlerinde hayatlarını kaybedeceği belirtiliyor.

Her ne kadar Katar hükümeti çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusunda söz vermiş olsa da, bu konuda herhangi bir değişiklik yapılmış değil.

BBC muhabirlerinden önce de bölgeye konu ile ilgili araştırma yapmaya gelen başka gazeteciler de gözaltına alınmışlardı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder