(For selected articles translated in English language, click here)


"Yugoslavya yazıları" nedir? Buraya tıklayınız.



25 Aralık 2015 Cuma

Bosna’da Vahabi Operasyonu

(Haberin orijinali 14 Kasım 2014 tarihinde İleri Portal'da yayınlanmıştır)

12 Kasım Çarşamba günü 200 polisle başkent Saraybosna’nın yanı sıra Zenica, Kakanj, Maglaj ve Zivinica’da toplam 17 noktaya yapılan operasyonda Suriye ve Irak’taki iç savaşlarla bağlantısı olduğu öne sürülen 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler Suriye ve Irak’taki radikal terörist gruplara lojistik destek ve savaşçı kazanmak için faaliyet yürütmekle suçlanıyorlar.

Eylül ayı başında da benzer bir operasyonun düzenlendiği Bosna’da yetkililer sadece Bosna’dan değil, Makedonya, Sırbistan’ın Sancak bölgesi, Kosova ve Karadağ’dan da Irak ve Suriye’de başta IŞİD olmak üzere İslamî terör örgütlerine katılımın arttığına dikkat çekiyorlar. ABD’nin IŞİD’e karşı düzenlediği operasyonlarla paralel olarak gerçekleşen operasyonlarda el bombası, uzun namlulu tüfek gibi askeri malzemenin yanı sıra çok sayıda propaganda amaçlı CD, DVD, broşür, bilgisayar ve benzeri örgütsel doküman ele geçirildi. Yerel bir TV kanalı ise Bosna’daki Selefilerin lideri Bilal Bosniç’in de gözaltına alınanlar arasında olduğunu iddia etti. Bosniç, geçtiğimiz ay Bosnalı genç Müslümanları IŞİD saflarına katılmaya davet etmişti.

Suriye’de iç savaşın başlamasından bu yana 20’si kadın, yaklaşık olarak 180 Bosnalının savaşmak için bölgeye gittiği tahmin ediliyor. Suriye’de savaşmaya gidenlerin yaklaşık 20’sinin öldüğü biliniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder