(For selected articles translated in English language, click here)


"Yugoslavya yazıları" nedir? Buraya tıklayınız.



16 Aralık 2015 Çarşamba

KOSOVALI SIRPLAR YİNE NATO ASKERLERİYLE ÇATIŞTI

(Haberin orijinali 28 Kasım 2011 tarihinde yayınlanmıştır)

Kosova’nın kuzeyindeki Zubin Potok kasabası yakınlarındaki Jagnjenica sınır geçişinde eylem yapan Kosovalı Sırplar’ın sınır geçişini kontrolünü elinde tutan NATO birlikleriyle çatışması üzerine ikisi Nato askeri olmak üzere yaklaşık 30 kişi yaralandı.

Bu sabah saatlerinde (28 Kasım) NATO askerlerinin sınırı araç trafiğine açmak için barikat kurmasını engellemek amacıyla eylem yapan Kosovalı Sırplar’ın saldırısına NATO birliklerinin tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve biber gazıyla karşılık vermesiyle yaklaşık 30 gösterici hafif yaralandı.

Olayların ardından açıklama yapan Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç, Kosova’daki sorunun bir an önce çözülmesinin zaruri olduğunu ifade etti. Sırbistan İçişleri Bakanı Ivica Dacic geçtiğimiz hafta Perşembe günü, bir röportajda Kosova’daki durumun devamının her an yeni bir savaşın çıkması için potansiyele sahip olduğunu belirtmişti. Açıklamayı protesto eden Kosova İçişleri Bakanı Bayram Recepi de Sırp meslektaşını Kosova sorununu kullanarak Sırbistan’daki popülaritesini arttırmakla itham etmişti.

Geçtiğimiz yaz aylarından bu yana yaşanan gerilim yer yer çatışmalara neden oluyor. NATO güçleri halen Kosova ve Sırbistan arasındaki 18 sınır geçişini kontrolü altında bulunduruyor.

(Sol Haber – Balkanlar)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder