(For selected articles translated in English language, click here)


"Yugoslavya yazıları" nedir? Buraya tıklayınız.



27 Aralık 2015 Pazar

Bosna’da askere bombalı saldırı


(Haberin orijinali 21 Kasım 2015 tarihinde İleri Haber'de yayınlanmıştır)

Dün akşam saatlerinde Saraybosna-Mostar yolu üzerindeki Salakovats Tüneli’nde Bosna – Hersek Ordusu generali Ante Yeleç’in de özel otomobili bombalı saldırıya uğradı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü akşam saatlerinde Saraybosna’nın kenar semtlerinden Raylovats’ta bir otobüste iki askerin uzun namlulu silahla öldürülmesinin ardından, dün akşam saatlerinde Saraybosna-Mostar yolu üzerindeki Salakovats Tüneli’nde Bosna – Hersek Ordusu generali Ante Yeleç’in de özel otomobili bombalı saldırıya uğradı. Yeleç saldırıdan yara almadan kurtuldu.
Bosna-Hersek Devlet İnceleme ve Koruma Birimi SIPA tarafından yapılan ilk açıklamada, saldırının terör bağlantısı hakkında henüz kesin bir şey söyleyemeyeceklerni, araştırmanın devam ettiği belirtildi.

Çarşamba günü iki Bosnalı askerin katil zanlısı Enes Osmanagiç ise evine düzenlenen polis operasyonu sırasında kendini öldürmüştü. Osmanagiç Irak ve Suriye’de IŞİD saflarına militan göndermesiyle bilinen Selefi hareketi mensubu olarak biliniyor.

Her ne kadar, her iki olayın da “terör” bağlantısı kesinleşmiş olmasa da, kamuoyunda yaygın inanç, terör eylemlerinin sorumlusunun IŞİD olduğu yönünde.


Çarşamba günkü saldırının ardından, Cuma günü ölen iki askerin anısına ulusal yas ilan edilmişti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder